19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı

HABERLER

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı

19 mayıs 1919 Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başladığı gündür. I. Dünya Savaşı sonunda ülkemizin birçok yeri savaşı kazanan devletler tarafından işgal edilmişti. Yurdumuzu bu durumdan kurtarmak için Atatürk, 16 mayıs 1919 da Bandırma Vapuru ile İstanbul dan Samsun a hareket etti. 19 mayıs 1919 da Samsun a vardı ve burada Kurtuluş Savaşını başlattı. Üç yıl süren savaşlar sonunda ülkemiz yabancı güçlerden kurtarıldı. 29 Ekim 1923 te Türkiye Cumhuriyeti ilan edildi. Atatürk ün, Samsun a varış tarihi olan 19 mayıs günü Ata nın isteği üzerine gençlik ve spor bayramı olarak kutlanmaktadır.
Ulu Önder Atatürk ün seneler öncesi görmeyi başardığı şeyleri bu gün bizi yönetenlerin görememesi, bize Atatürk ün ne kadar önemli bir lider olduğunu bir kez daha gösteriyor. Gençlere hediye ettiği bu günde sporu vurgulamış olması, sporun sağlıklı nesiller yetiştirmekte ne kadar önemli olduğu anlamış olması ne kadar ileriyi görebildiğini vurguluyor Atamıza Laik Olmak Adına Var gücüyle Çalışan İlke ve Devrimlerine Bağlı Milyonlarca Türk Gençliği Var. 89 Yıl Değil 1000 yıl Geçse de Cumhuriyet Gençliği Hep Olacak.
Nice 19 Mayısları Hep Birlikte Kutlamak Ümidiyle…. Hubyar Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Gençlik Komisyonu Başkanı Uğur KELLECİ