Tekeli Yaylasında Çalışmalar Tamamlandı

HABERLER

Tekeli Yaylasında Çalışmalar Tamamlandı

Değerli canlar;
Her yıl Temmuz ayında gerçekleştirdiğimiz geleneksel Hubyar Anma Töreni ve Etkinliklerini, bildiğiniz üzere bu yıl pandemi nedeniyle iptal etmek durumunda kalmıştık. Hubyar Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği olarak bu seneki boşluğu fırsat bilip, Tekeli Dağı eteklerindeki Başyurt etkinlik alanımızda bir dizi yeniliklere gittik. Dernek başkanımız Muzaffer Aktaş ve Köy sorumlumuz Dursun Halil Solak’ın 1 ayı aşkındır köyümüzde yürüttüğü çalışmalarla birlikte, Norm Sanayi Ürünleri İmalat ve Dış Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Öğütoğulları’nın büyük katkıları ve desteği sayesinde etkinlik alanımızdaki tadilatı tamamlamış bulunmaktayız. Ülkece maddi manevi zor günler geçirdiğimiz şu dönemde bizlerden yardımını esirgemeyen Nurettin Öğütoğulları’na çok teşekkür ediyoruz.
Peki etkinlik alanımızda neler yaptık?
* AŞIK ERDOĞAN SOLAK SAHNESİ
2018 yılında derin bir üzüntüyle ebediyete uğurladığımız, köyümüzün aşığı Aşık Erdoğan Solak anısına etkinlik alanımızda bir sahne yapacağımızı daha önceden duyurmuştuk. Rahmetli Erdoğan Solak’ın anısını Tekeli Dağı eteklerinde türkülerle, deyişlerle yaşatacağımız sahnemizin yapımı nihayet tamamlanmıştır.
* PROTOKOL ALANI
Etkinliklerimize teşrif eden il ve ilçe idarecileri, yöre dernek başkanları, kolluk kuvvetleri, inanç önderleri, siyasetçiler, sanatçılar, bilim insanları vb. konuklarımızı ağırladığımız protokol alanımızı her türlü hava koşuluna dayanıklı, üstü kapalı bir bölüm haline getirdik.
* KURBAN KESİM ALANI
Etkinliklerimizin olmazsa olmazı haline gelen “40 Kazan 40 Kurban” faaliyetimizin yürütüldüğü kurban kesim yerimiz, üstü kapalı bir bölüm haline getirilerek, kurban kesimleri ve dağıtımı için daha geniş bir alan yaratılmıştır.
* TRİBÜNLER
Türkiye’nin, hatta dünyanın dört bir yanından etkinliklerimize katılım sağlayan kıymetli canların sahneyi ve sahne önünü daha rahat görebilmesi için dizayn ettiğimiz tribün bölümler yenilenerek görüş alanı daha fazla genişletilmiştir.
Hubyar Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği olarak etkinlik alanımızdaki yeniliklerin yanı sıra, köyümüz adına faydalı birçok çalışmaya imza atmaya devam edeceğiz. Katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.
Çok yaşamak elimizde değil ama Hubyar’ı yaşatmak elimizde...
Hubyar Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği