Yerel Seçimler Hakkındaki Açıklamamız

HABERLER

Yerel Seçimler Hakkındaki Açıklamamız

Değerli canlar;

Bildiğiniz üzere Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilmesi gündemde olan yerel seçim sürecine girmiş bulunuyoruz.
Alevi toplumunun zaten azınlıkta olduğu ve çoğumuzun iş, eğitim vs. gibi sebeplerle ata yurdunu bırakarak yerleşik yaşamını sürdürdüğü şehirlerde yerel seçimin bizler açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.
Yeri geldiğinde cenazelerimiz veya gezilerimiz için araç tahsis eden belediye yönetimlerini seçimlerde kaderine terk ederek oy kullanacağımız adreslerin değiştirilmemesi gerektiğini düşünmekteyiz.
Hatta kendi köyümüzde de muhtar adayı hangi akrabamız olursa olsun aynı duyarlılığın gösterilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Unutmayalım ki muhtar adayı kim olursa olsun hepimizin adayıdır, bizim adayımızdır.
Büyükşehirlerden köylere akrabacılık, ahbaplık gibi sebeplerle ikamet taşıyıp oradaki muhtarlık seçimlerinde oy kullanarak sosyal yaşamımızı sürdürdüğümüz, havasını soluduğumuz, çocuklarımızı okuttuğumuz kentlerdeki seçimlerde oy kaybı yaratıldığını üzülerek ifade etmek durumundayız.

Bu önemli konu hakkında herkesi duyarlı olmaya davet ediyor, seçimlerin ülkemiz ve toplumumuz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Hubyar Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği