Aşık ERDOĞAN SOLAK Ölüm Gezme Ardım Sıra Albümü

HABERLER

Aşık ERDOĞAN SOLAK Ölüm Gezme Ardım Sıra Albümü

06.08.2018 tarihinde derin bir üzüntüyle ebediyete uğurladığımız, köyümüzün aşığı, canımız Aşık Erdoğan Solak’ın hatırasını yaşatmak adına derneğimizce bir çalışma yürütülmektedir. 

Alevi inancını, yolumuzu, erkanımızı gelecek kuşaklara aktarmak adına uzun yıllar çaba göstermiş, Cem ibadetlerimizde zakirlik vazifesini üstlenmiş, Hubyar ocağımıza bağlılığıyla, abiliğiyle, hoş sohbetiyle, temiz kalbiyle her daim örnek bir duruş sergilemiş olan bir isimdi Aşık Erdoğan Solak. 
Ayrıca derneğimizde Gençlik Kolları Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerde de bulunmuş olan değerli aşığımız, geçtiğimiz birkaç sene içerisinde basımına ve dağıtımına bir türlü fırsat bulamadığı bir albüm kaydetmiştir.

Biz de Hubyar Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği olarak bu güzel insanın hatırasını ölümsüzleştirmek ve onu türkülerinde yaşatmak adına rahmetli Aşık Erdoğan Solak’ın albümünün basımını ve dağıtımını üstlenmiş bulunuyoruz.
 
Albümden elde edilen tüm gelirlerle, ‘rahmetlinin ailesi nezdinde’, Hubyar etkinliklerimizin yapıldığı Tekeli Yaylasındaki Başyurt etkinlik alanına bir sahne yapılacak ve bu sahnenin adı “AŞIK ERDOĞAN SOLAK SAHNESİ” olacaktır. 

Emeklerinden ve bize kattığı tüm güzelliklerden ötürü minnettar olduğumuz Aşık Erdoğan Solak’ı rahmetle, sevgiyle ve özlemle anıyor, tüm Hubyar toplumuna ve Solak ailesine tekrardan başsağlığı diliyoruz.

Hubyar Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği