HUBYAR KÖYÜ KÜLTÜR ve SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN AÇIKLAMA

HUBYAR KÖYÜ KÜLTÜR ve SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Değerli Canlar,

Bildiğiniz üzere “HUBYAR” ismi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından derneğimiz adına ülkemizin ulusal kültür değeri olarak tescillenmiş ve kültürel mirasımız olarak koruma altına alınmıştır. 12.10.18 tarihli sosyal medya paylaşımında Hubyar Kültür Vakfı, derneğimizi yalancılıkla ve hakaret etmekle suçlamış, ancak yaptıkları paylaşımda bu patenti alarak neyi başardığımızı bizden daha iyi anlatmışlardır. Kendilerine teşekkür ederiz.

Ürünleri tek tek yazmayacağız, hiçbir politik çıkar için “HUBYAR” ismini o tarz ürünlerle birlikte zikretmeyi doğru bulmuyoruz. Zira bütün gayemiz de budur. Bu isim hakkı sayesinde ilgili vakfın paylaşımında belirtilen hiçbir ürüne hiç kimse “HUBYAR” ismini veremeyecek. “Munzur” isminde kebapçı, “Hacıbektaş” isminde nargile cafe açıldığına dikkat çekmek isteriz.

İlgili vakıf isim hakkının derneğimize verildiğini kabul etmiş ancak ulusal kültür değeri olarak tescillendiğini ve kültürel miras olarak koruma altına alındığını yalanlamıştır. Buradan ilgili kamuoyunun vicdanına sesleniyoruz. Türk Patent ve Marka Kurumu gibi köklü bir kuruluş “HUBYAR” ismini nasıl bir sebeple bir Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne vermiş olabilir? “HUBYAR” isminin ne idiği belirsiz amaçlarla kullanılmasına engel olmak bu mirası koruma altına almak değil de nedir? Bir filozof der ki: “Hadiselerin kendileriyle uğraşınız çünkü onlar yalan söylemeyi bilmezler.”

Hubyar Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği kişi veya kişilerin güdümünde değildir. Ancak Hubyar adına yapılacak her olumlu faaliyetin arkasında durur ve bu topluma faydalı her bireyin yanında durmayı da toplumumuza karşı bir sorumluluk olarak kabul ederiz. Yarım asrı deviren derneğimizin çizgisi de rengi de bellidir. Bizi biz yapan omurgamızın farkındayız. Bizleri kişi veya kişilerin güdümünde olmakla suçlayanların birkaç sene önce “Atatürk” ve “Cumhuriyet” savunuculuğunu fazlasıyla yaparken, Atatürk ve değerlerine en çok ihtiyaç duyduğumuz son yıllarda atamızın adını dahi telaffuz etmekte güçlük çektiklerini görüyor ve esefle karşılıyoruz.

Bütün Hubyarlı ve Hubyar mensuplarının sahiplenmesi gereken böylesi bir başarıya dair bile karalama kampanyası başlatanların, inatla tutunmak istediğimiz herkesin kendince Hubyar için doğru olanı yaptığı inancından bizleri giderek uzaklaştırdığını üzülerek belirtmek isteriz. Bu yazı bu meseleyle alakalı olarak derneğimizin ilk ve son açıklama metnidir. Bundan sonraki süreçte bu patentin derneğimize verilmesine karşı süreç yürütenlere, çirkin karalamalara devam eden kişi ve kurumlara karşı, “HUBYAR” isminin patent sahibi olmaktan kaynaklı kullanabileceğimiz yasal haklarımızın saklı olduğunu belirtir, kamuoyuna saygıyla sunarız.

Hubyar Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği