Kadın Komisyonu 8 Martta Coşturdu.(08.03.2008)

HUBYAR KÖYÜ DERNEĞİ / Faaliyetler / 2008 Yılı Faaliyetleri

Kadın Komisyonu 8 Martta Coşturdu.(08.03.2008)

HUBYAR EĞİTİM VAKFI & HUBYAR KÖYÜ KÜLTÜR VE SOS.YARD DERNEĞİ KADIN PLATFORMU"nun düzenlediği; 8 mart 2008 Dünya Emekçi Kadınlar günü Birbirinden renkli etkinliklerimizle kutlandı. Saat 10.30 da vakıf merkezimizden Hubyar Eğitim Vakfı ve Hubyar Köyü Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Kadın palformu olarak etkinliğimize katılan kadını erkeği yaşlısı genci ileçok çoşkulu, kalabalık, laik cumhuriyet sevdalıları ile birlikte tek yumruk tek yürek olarak kırmızı beyaz türk bayraklarımızla çağlayandaki mitinge katıldık. Orada verdiğimiz mesaj; Çalışan kadında, evdeki kadında emekçidir. Kadınızın aydınlanmasının bir anahtarı vardır. Bu anahtar da Atatürk'dür. Bizler her zaman kanımızın son damlasına kadar ATA'mızın, Cumhuriyetimizin arkasındayız. Türkiye ye ve laik cumhuriyete sahip çıkacağımızın mesajını verdik. Saat 2'deki Hubyar Eğitim vakfı konferans salonunda; misafirlerimize Açık büfe Anadolu yemeklerimizle, ikramla başlayan etkinliğimiz; Panel'le devam etti. 8 mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeni ile ALEVİLİKTE KADIN' konulu panelimizde; Ozan Araştırmacı Yazar Süleyman Zaman, Şair İsmail Aydoğmuş, Şair Güleser Yorulmaz, Şair Rabia Hanım, ın katılımı ile gerçekleşti. Gönüllülerin ve kadınların doldurduğu salonda Alevikte Kadın' temalı panelimizde konuşma yaptılar ve şiirlerle süslediler.. Programı yöneten Şair İsmail Aydoğmuş Kadın Erkeğin arkasındadır sözünü ben bugün bu topluluğu ve bu birliktekiği gördükten sonra kabul etmiyorum. Bence Kadın erkeğinin bir adım önündedir böylesine çoşkulu kalabalığı oluşturan kadınları yürekten kutluyorum dedi. Ozan Araştırmacı Yazar Süleyman Zaman ise konuşmasında; Alevi islam inancında kadın erkek ayrımı olmamıştır. Kadın görgüde, sorguda cemde cemaatte erkeklerle hep eşit tutulmuştur dedi. Panelimiz,Şair Güleser yorulmaz ve Şair Rabia Hanım ım Kadın temalı şiirleri ile süslendi. Panel'den sonra dinleti bölümümüzde, sanatçımız Sevda GÜL türküleri ile salondaki kadınlarımıza ve misafirlerimize unutulmaz bir türkü şöleni yaşattı. Daha sonra olmaz sa olmazımız Çok sevdiğimiz İçimizden Kopan Ozanımız Aşığımız Edoğan SOLAK deyişleri ile türküleri ile dillere destan şölen yaşattı. Program kadın platformundaki kadınlarımız ve misafirlerimizle Akşam EYLÜL TÜRKÜ Evindeki müzik şölenine katılımla son buldu. Dillere destan takdire şayen bir gece yaşandı. Çok coşkulu, kalabalık, nitelikli bir buluşma ; çok anlamlı bir Kadınlar Günü Kutlamasıydı... Kadınlar çoğaldılar, çok oldular;HER YERDE DAHA ÇOK OLACAKLAR....