Avrupa Parlamentosunda semah dönüldü

HABERLER

Avrupa Parlamentosunda semah dönüldü

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Özel, AKP hükümetinin Fethullah Gülen ve bazı tarikatlardan destek aldığını ve AKPnin Sıvas katliamının arkasında durduğunu söyledi. AKPnin şeriat düzenini hedeflediğini belirten Özel, Alevilerin ise laik-demokratik bir Türkiyeden yana olduğunu söyledi. Özel, Aleviliği siyasallaştırmak gibi bir hedefleri olmadığını kaydetti. Konuşmaların ardından semah dönüldü.

BRÜKSEL - Avrupa Parlamentosunda (AP) düzenlenen Alevi Konferansında AKP hükümetine ağır eleştiriler yöneltildi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Selahattin Özel , AKP hükümeti döneminde Aleviliği katleden girişimlerin gündeme geldiğini söyledi. Özel konuşmasında, AKP hükümetinin Fethullah Gülen ve bazı tarikatlardan destek aldığını ve AKPnin Sıvas katliamının arkasında durduğunu söyledi. AKPnin şeriat düzenini hedeflediğini belirten Özel, Alevilerin ise laik-demokratik bir Türkiye istediklerine dikkat çekti.
Özel: Biz laik taraftayız
Özel Türkiyede laik-dinci tartışmalarının yaşandığını belirterek Biz laik taraftayız dedi. Alevilerin sivil siyaset mücadelesi verdiklerini ifade eden Özel, Aleviliği siyasallaştırmak gibi bir hedefleri olmadığını kaydetti. Özel ayrıca Alevilerin 22 Temmuzda yapılacak seçimlerde AKPye destek olmayacaklarını ifade etti. CHPnin de Alevilere ilgi göstermediği yönündeki bir yoruma Özel, CHPye kızgınlıkla AKPye oy vermeyi düşünmüyoruz. Tercihimiz birleşik sol iktidardır dedi. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk in AKPnin AB sürecinde olumlu adımlar attığını, bu yüzden de ABnin hükümete sıcak baktığını söylemesi üzerine Özel, Bozuk saat bile günde iki kez doğru zamanı gösterir dedi.

YAZAR: ELÇİN POYRAZLAR / CUMHURIYET